Kereső

 

 

 

 

 

Szállások Horvátországban

 

Horvátországinfó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strandolás a kedvenceddel- Kutyastrandok Horvátországban

Szeretne ebben az évben kedvenc kutyusával Horvátországba utazni? Egy kutyabarát szállást keres legjobb esetben egy kutyabarát strand közelében?

Nem probléma! Az utóbbi években megnőtt azoknak az utazóknak a száma, akik az év legszebb hónapjaiban szeretett kutyájukkal kívánnak nyaralni menni. Sokan kérdezik tőlünk hogy, hol találhatóak szép strandok kutyások számára, ezért összeállítottuk nektek a top ötös listát a legszebb kutyastrandokról!

Albert Bridge [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

 

Isztria

Az isztriai félsziget Horvátország északnyugati részén található és Magyarországról könnyen megközelíthető. A nyaralni vágyók körében közkedvelt úti cél és sokan négylábú kedvencükkel érkeznek. A lélegzetelállító város Rovinj az adriai tengerpart egyik ékköve. A csodálatos öreg városrészen kívül több strandja is van. Ezek egyike a fantasztikus Lone strand, amely a Lone hotelhez tartozik. A szép sekély kavicsos tengerpart alkalmas kevésbé jól úszóknak, ezért ideális kisgyerekes családok számára is. A Lone öböl mellett található a Zlani rt park, mely mandulafenyőivel árnyékot nyújt az isztriai nap elől elbújni vágyóknak. Egy kis strandbár italokkal és rágcsálnivalókkal látja el a vendégeket és van lehetőség napozóágyak, illetve napernyők bérlésére is. Már csak egy tálacska és egy kis víz a kedvencének és semmi nem állhat a gondtalan strandolás útjába!

A kisváros Porec szintén vonzó a turisták számára. Itt is van néhány strand, amely négylábú kedvencek számára is alkalmas az egyik például a strand a Laguna Materade hotel mögött. A köves és kavicsos strand kitűnő minőségét és a strand és a víz tisztaságát a „kék zászló” díj is igazolja. A strand, a félsziget, mentén két részből áll az egyik a hotel vendégei számára a másik, pedig a nyilvánosság és természetesen az ott lakó horvátok számára. Ezen a strandon egy nyugodt napot tölthet el kedvencével, majd egy esti séta lélegzetelállító naplemente kíséretében zárja le a tökéletes napot.

Lone Bay Rovinj, By Visitrovinj (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Kvarner

A Podvorska strand Crikevica közelében egyike a legkutyabarátibb strandoknak Horvátországban. Ez a strand a podvorskai kikötő felső részén található. Ott kutyazuhany, tiszta ivóvíz, sátrak, amelyek árnyékot adnak, és játszó területek biztosítanak kényelmet kutyájának. Főleg a kutyazuhany javasolt, mivel kutyája bőrét irritálhatja a sós tengervíz. Podvorska 2013-ban elnyerte az Adria legjobb kutyastrandja díjat kiváló felszereltsége miatt. Ha kedvencével egy pihentető kellemes nyaralásra vágyik akkor a podvorskai strandot mindenképpen próbálja ki!

A közkedvelt Krk sziget is rendelkezik néhány kutyastranddal. Mi a Drazia strandot ajánljuk. Ez a strand Krk városka mellett a draziai öbölben fekszik. A stranddal egy kis fenyőerdő is határos, ami árnyékot nyújt a tűző nap elől. Lehetőség van napágyak és napernyők bérlésére is. Egy igazi különlegesség a hajó, amelynek a padlója üvegből készült, ezért látható a tengerfenék. A hajó rendszeresen viszi utasait végig a part mentén. Ha kedve támad egy kis kirándulásra, hogy megismerje a tengeri világot és felfedezze a Kvarner öblöt, akkor ez a hajókázás tökéletes választás. Egy fél órás út nagyjából 11 €.

Sam Mugraby, Photos8.com [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Dalmácia

Aki Magyarországról Dalmáciába utazik, biztosan hosszabb útra számíthat, viszont cserébe lélegzetelállító természet és gyönyörű strandok várják. Bár Dalmácia nem bővelkedik kutyastrandokban, ám kettőt mégis szeretnénk bemutatni.

Az egyik strand Sibenikben a Solaris kemping közelében található. Attól függően, hogy mit szeret, választhatja a kavicsos partot, a kikötő nyugati részén, vagy a betonozott részt a keletin. A strand mellett kicsi fenyőerdő helyezkedik el, ami árnyékot szolgáltat. Ha erre a strandra esik a választása vigyen vizet és kutyaeledelt magával, hogy felhőtlen legyen a nyaralás.

Splitben csak egy strand található, ahova napközben kutyákat is be lehet vinni – a kavicsos strand Kasjuni. A többi strandra a kutyák csak este 8 és reggel 8 óra között engedhetők. Kasjuni Split óvárosától kicsit távolabb található, de egy rövid sétával vagy a 12-es busszal könnyen elérhető. A strandon nyilvános zuhanyzók és mosdók, illetve egy napozóágy és napernyő kölcsönző van. Ha a kutyájával a parton sétálva élvezné legszívesebben a naplementét, akkor ezt este 20 óra után akármelyik strandon Splitben megteheti.

Az általunk összeállított válogatás csak néhány kutyastrandot mutatott be Horvátországban. A továbbiakban egy listát találnak azokról a strandokról ahol négylábú kedvenceik szívesen látott vendégek. A különböző strandok tartományok szerint vannak szétválogatva. Ha további kutyastrandokat ismer, örülünk az egyéb tippeknek! Cím: :)

By Klearchos Kapoutsis (Flickr: The Puppy) [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Isztria

Medulin

Strand a Hotel Hilde mellett

 

Porec

Strand a Hotel Laguna Materanda mögött/ Stari Cervar közelében

Pula

Stinjan öböl

Rovinj

Lone strand a Hotel Lone mögött

Lesso strand

Scaraba strand

Monte strand

Strand a Zlatni Rt természeti parknál

Cisterna strand

Kuvi öböl

Polari kemping

Rubin villák

Vestar strand

Palud strand

Kvarner

Krk – Drazica öböl 

Baska – Vela Plaza strand

Cres – Kovacine kemping és strand

( ACI Marina közelében)

Crikvenica – Podvorska strand

Losinj– Strandok Veli zaltól Lanterneig

Lovran – Lungomare sétány

Opatija – Punta Kolova strand

Njivice – Kijac strand

Punat – Mala Krasa strand

Rijeka – Kantrida stadion

Dalmácia

Sibenik strand a Solaris kemping közelében

Dubrovnik – Dance strand

Komiza – Vartalac strand

Murter – Jezera

Split – Kasjuni

Strandolás a kedvenceddel- Kutyastrandok Horvátországban hozzászólásai

Szólj hozzá

0.005 mp