Kereső

 

 

 

 

 

Szállások Horvátországban

 

Horvátországinfó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plitvice Nemzeti Park -videó-


Horvátország egyik leghíresebb nemzeti parkja a plivicei nemzeti park, mely 1971 óta a világörökség része. A park egy sürün fenyvesekkel borított völgyben helyezkedik el, ahol számos barlang és forrás található meg. A leghíresebb forrás a Korana folyó forrása.
A nemzeti park nagyon kedvelt a turisták köröben,és nem csak szépsége, hanem, földrazi elhelyezkedése miatt is.
 
 

A Nemzeti Park tavai:

Milanovac-tó
Egy legenda szerint a tavat egy Mile nevü pásztorról nevezték el, aki ebben a tóban vesztette elétét.  Mások szerint a tavat, a tó melletti malom molnáráról; Mile Perisicröl nevezték el. A Milanovac-tó a legnagyobb a tavak közül, 532 méter magasságban, 470 méter hosszan, és 50-90 méter szélesen terül el. Legmélyebb pontja 18m és a tó összterülete 0,03 km2.
A tó érdekessége, hogy színe a nap hatására zöld és kék szinekre változik.

 

Gavanovac-tó
A tó 514 méter magasab található meg, mely nevét egy legendáról kapta. A legenda szerint a tóban Gavanovo kincsei tal´lhatóak meg. A tó 100 méter hosszú és 65 méter széles, területe kb.0,01 km2, legméllyebb pontja 10m
 

Kaluderovo-tó
A tó nevét a "kaluder", szerzetes/remete szóból kapta, hiszen egyik barlangjában réges-régen egy szerzetes lakott.505 méter magasságban, 225 méter hosszan és 70-100 méter szélesen terül el a 13 méter mély és 0,02 km2 nagy tó.

 
Novakovica Brod-tó
Ez a tó az utolsó a nemzeti park tavai közül, mely 503 méter magasságban, 90 méter szélesen és 50  méter hosszan fekszik. A tó legméllyeb pontja 3 méter és összterülete 0,003 km2.

 
 
 
 

 

 

Plitvice Nemzeti Park -videó- hozzászólásai

Szólj hozzá

0.018 mp