Kereső

 

 

 

 

 

Szállások Horvátországban

 

Horvátországinfó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öt látnivaló amit nem hagyhatsz ki ha az Isztriai félszigeten jársz.

 
Arra gondoltál, hogy ezen a nyáron az isztriai félszigetre utazol és gondolkodóba estél, hogy hova érdemes utazni és mit érdemes megnézni? Összeszedtem nektek az öt legszebb látnivalót Isztriában. Remélem ez megkönnyíti a nyaralás megtervezését egy kicsit. :)
 

Kamenjak Nemzeti Park

A listát a Kamenjak Nemzeti Parkkal inditjuk. Ennek megtekintése egy szinte kötelező napirendi pont az Isztriába látogatóknak, mindegy, hogy családdal, barátokkal, gyerekekkel vagy egyedül érkeznek. A Kamenjak Nemzeti Park, mindenki számára tartogat valami érdekességet. A gyönyörű strandoktól elkezdve a kis öblökön keresztül a dimbes-dombos tájakig minden megtalálható a nemzeti parkban, ezért mindenképp érdemes egy napot ott eltölteni. Ajánlom, hogy a látogatók vigyenek magukkal egy kis uzsonnát, bár néhány étterem is található a parkban. A belépő 4-6 Euró (35 Kuna/nap) körül van és a park különböző tevékenységeket bíztosít, ha egyszer bementünk. A túrázás közkedvelt elfoglaltság ezen a környéken, ám mielőtt bárki is nekivágna nézze ki meliyk útvonalon fog haladni. Akik inkább biciklizni szeretnek, azoknak bicikliutak vannak kijelölve. A vizi sportok szerelmesei sem unatkoznak, ők többek között búvárkodhatnak vagy szörfözhetnek. A kisgyermekes családoknak a  "Pinizule”, a “Plovanije” vagy a “Debeljak” strandot ajánlom. Több napos, illetve csoportos belépőt is lehet venni, ha több mint egy napot szeretnétek a parkban eltölteni.
 
Kamenjak Nemzeti Park Isztria

A Pula Aréna

Nehéz nem észre venni és tátott szájjal csodálni a hatalmas szerkezetet, amit a továbbiakban bemutatok. A Pula Aréna nevezetű amfiteátrum Pulában, Krisztus előtt 27-től Krisztus után 68-ig épült. Az amfiteátrum a régi városfalon kívül helyezkedik el, óriási mérete és  alakzata miatt. A Pula Aréna az egyike a látnivalóknak amiket mindenképpen érdemes megnézni, hiszen ez az egyetlen római kori amfiteátrum, amely ilyen épp állapotban megmaradt.  Az amfiteátrumot manapság koncertek helyszíneként használják, mivel az aréna közel 5.000 ember befogadására képes. Többek között olyan hírességek léptek fel mint Luciano Pavarotti, Elton John és Tom Jones. Különböző kiállításokat is tartanak a földalatti folyosókon, ahol régen a gladiátorok jártak-keltek. A belépő nagyából 6€ (40 kúna). Azok a vendégek akiket érdekel az amfiteátrum történelme, azok pár Euróért egy audio guide-ot is kölcsönözhetnek.
 
Az Arena Pulaban By Boris Licina [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Az Eufrázius Bazilika Porecben

Az Eufrázius Bazilika egyedülálló szépsége és történelmi értéke miatt 1997 óta az UNESCO kulturális világörökséghez tartozik. A bazilikát Porecben mindenképp érdemes megnézni. A városközpontban található bazilika egy igazi ékkőve a városnak. Egy látogatás idegenvezetéssel a bazilikában és a múzeumban 5€ (30 kúna). Vasárnap illetve a templomi szertartások ideje alatt ingyenes a belépés a bazilikába. A bazilika közkedveltségét a gyönyörű mozaikkal kirakott falaknak köszönheti. A mozaikok bibliai történeteket, arkangyalokat és isztriai mártírokat ábrázolnak. A látogatókat csupán néhány lépcsőfok választja el a harangtoronytól, ahonnan élvezhetik a fantasztikus kilátást. A püspöki palota is megér egy látogatást, ha valakit érdekelnek az ősi kőszobrok, vallási festmények és negyedik századi mozaikok.
 
Eufrazius-Bazilika in Porec By Josep Renalias (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Rovinj - Óváros

A listánk nem lenne teljes ha kihagynánk Rovinj óvárosát. A festői öreg városrész egyike a legkedveltebb turista látványosságoknak. A szűk romantikus macskaköves utcácskák és  sikátorok egy igazi labirintussá fonodnak össze. Mikor véget ér a nyaralás azt kívánjátok bár lenne még időtök jobban felfedezni ezt a gyönyörű városkát. Hagyjátok, hogy magával ragadjon  a város atmoszférája,a színes homlokzatok, az építészeti remekművek és a lakosok kedvessége. A kávézók, éttermek és művészeti galériák sokasága egyfajta izgalommal tölti el a városkát. Egy rövid lépcsőzés után a látogatók feljutnak a harangtoronyba ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra és a kikötőre. Esti programként ajánlom, hogy keressetek egy kávézót a parti sétányon és egy pohár finom horvát vörösbor kíséretében csodáljátok a naplementét. 
 
Rovinj ovaros By Valerii Tkachenko (Sunset in old town Rovinj Uploaded by russavia) [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

A Lim fjord és a Romuald kalózbarlang

A Lim fjord húsz perce található Rovinj északi részétől és egyike a legszebb természet által alkotott látványosságoknak egész Horvátországban. A Lim fjord a 35 km hosszú Limska- medencének egy 10 kilométeres szakaszán húzódik és meredek dombok veszik körül, melyek közül néhány 100 méter magas. A fjord közelében található Romuald kalózbarlang 105 méter hosszú és szent Romuald lakóhelyeként szolgált. A szervezett túrák szakemberrel és szükséges felszereléssel nagyjából 2-4 Euróba (10-30 kúna) kerülnek.
 
Lim fjord Isztria
 
Remélem ez a lista segítségetekre szolgált a tökéletes nyaralás megszervezésében. Szerintetek is a listán említett látnivalók a legfontosabbak, vagy ti másra helyeznétek a hangsúlyt? Írjátok meg nekünk, hogy a ti top ötös listátokon melyik isztria látványosságok szerepelnének. :D

 

Öt látnivaló amit nem hagyhatsz ki ha az Isztriai félszigeten jársz. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.017 mp