Kereső

 

 

 

 

 

Szállások Horvátországban

 

Horvátországinfó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Èlménybeszámolók Horvátország

Ezen az oldalon a Horvátországban utazók utazási élményeit és tippjeit olvashatják ill. olvashatjátok. Továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik szívesen megjelentetnék élménybeszámolójukat horvátországi nyaralásukkal kapcsolatban.
Jó szórakozást! 

Sanyóca élménybeszámolója-Köszönjük (Sanyóca weblapja )

" Igen, ebben az évben is megvolt a horvátországi nyaralás. Szokás szerint jó gyorsan eltelt.

Az indulás aug.4.-én éjjel 5 körül volt. Olyan dél körül értünk Senj-be, ami Zadar fölött van kb. 150km-re. Senj egy kicsike város, kicsi kikötővel. Délben alig vannak az utcákon, kora este viszont az éttermek, tavernák tömve vannak. Na de erről majd később.

Szóval délben szállásfoglalás. Ami egy családi ház felső szintje volt. Kettő szoba a tengerre nézett, csodás első osztályú panorámával. A másik kettő meg, a ház árnyékos oldalára. Ja és két fürdőszoba volt, ami nem elhanyagolható szempont, főleg azért mert 8-an voltunk.

Majdnem minden napunk ugyanaz volt. Reggeli, strandolás(apró kavicsos part), ebéd, délutáni szieszta, este vacsora valahol a városban, majd éjjelig sörözgetés kártyázás. A merészebbeknek helyi disco feltérképezése(Rudi, Noti). Talán említést kéne tennem az árakról is. De előtte talán egy kis árfolyam.

1Kn (Kuna) kb. 36Ft-nak felel meg. Nézzük csak mi mennyibe került.

- Sör 15-18Kn (0.5l étteremben), 10-12Kn/liter boltban a strapapalackos Karlovačko, Ožujsko
- Kenyér 5-10Kn (fél kilós, vagy talán egy picit nagyobb)
- Víz 10-15Kn (5literes szénsav mentes) de ez változó, valahol 1.5l szénsavas pl. 10Kn
- Kóla 20-25Kn (3dl étteremben) boltban olcsóbb
- Pizza 30-50Kn (normál méret)
- Mix Grill 60-100Kn (sült hús, kolbász, szalonna v. sonka mindez egy tányéron)
- Saláta 20-40Kn (savanyuságnak szánják, általában egy kis tányérnyi)
- Tengeri herkentyűs kaják 60-120Kn
- Spagetti 50-70Kn
- Chevabchichi 45-60Kn (horvát nemzeti kaja, olyan kicsi sült kolbász bőr és p.paprika nélkül)
- Fagyi 5-6Kn/gömb viszont isteni finom
- Fagyi-kehely 35-45Kn (3gömb+gyümölcs+hab)

Valamikor (aug.7.-én) megnéztük Crikvenica várost, ami kb. 35km-rel feljebb volt Senjnél. Jóval nagyobb is nála. Szép rendezett part, hosszú strandok, mellette sétáló utca amit virágok és pálmafák öveznek.

Rá két napra (aug.9.-én) Opatija-ban voltunk, ami Rijeka mellett, alatt van 10km-re. Opatija, Horvátország egyik legszebb városa, 150 éves turisztikai múltal büszkélkedhet. Gyönyörű és rendezett utcák, parkok, házak. Egyetlen egy probléma van, ha kocsival mész, parkolni lehetetlen. Mi is kb. 40 percig parkolóhelyet kerestünk. De szerencsére aztán egy privát parkolóban volt hely és az ottani portás bácsival megegyeztünk.

Gyalogosan vágtunk neki a városnak, végig a parton haladtunk. Megnéztük a kikötőt, a Jakova parkot és még egy csomó mindent. Utána kajáltunk + fagyi és indultunk vissza Senjbe, emlékekkel és élményekkel gazdagodva. Még aznap este Senjben megnéztük a 36. MeĐunarodni Senjski Ljetni Karnevált, ami a főtéren volt, sok-sok emberrel és jó hangos zenével.

Az utolsó előtti nap(aug.10) elromlott az idő, egész nap esett, de szerencsére, az esti órákban kitisztult az ég. Bementünk a városba, kajáltunk egyet, majd megnéztük, a város felett magasodó hegyen álló 16. századi Nehaj várat.

Szép látvány tárult elénk. Az egész város álmosan nyújtózott el a lábunk előtt. Gyönyörködtünk a kilátásban, majd szépen lassan lesétáltunk a hegyről.

Eljött az utolsó nap(aug.11). Már korán felkeltünk. Mindenki szorgos hangya módjára rakodta össze cuccait. Autókba berakodtunk, majd csöpögő esőben érzékeny búcsút vettünk. Isten veled Senj."

 


 

0.028 mp