Kereső

 

 

 

 

 

Szállások Horvátországban

 

Horvátországinfó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Különleges szállások az Adrián I.

 

Világítótorony Prisnjak - Prisnjak Szigete

 

Világítótorony Prisnjak - Prisnjak Szigete
 

Régió: Dalmácia
Alrégió : Sibenik
Település : Prisnjak Szigete

A Prisnjak világítótorony az azonos nevű szigeten található. A tornyot 1886-ban építették abból a célból, hogy amikor a mindössze háromszáz méterre lévő Murter szigetre lévő behajózáskor a hajóskapitányok könnyebben tudjanak tájékozódni. Prisnjak sziget a murteri szigetcsoport legszebb szigete. Az év bármely szakában jó választás ez a sziget a pihenésre. A világítótorony ugyan automatizált és nincs állandó személyzete, egy idős hajóskapitány gondoskodik a vendégekről és az odaszállításról, továbbá a vendégek szórakoztatásáról mindenkit elbűvölő meséivel.

A tenger vize itt a legmelegebb egész évben, ezért még novemberben is kellemes fürdőhely. A természetes strandokat nem ajánlatos családok számára, mert nem elég biztonságos a kisgyermekek miatt. Van egy lépcsős bejárat a tengerbe, mely megkönnyíti a vízbe menetelt, így nagyobb biztonságot nyújt a strandoláshoz. A csatornában hajók és motorcsónakok közlekednek, ezért a búvárok számára kötelező a bója-gömb.

A sziget kedvelt célpontja a vitorlázóknak, strandolóknak, ezért napközben ez a hely nem éppen a nyugalom szigete. Vibráló, pezsgő élet folyik itt napközben, naplementekor elcsendesedik, és egészen különös hangulat lehet úrrá az itt éjszakázókon.

 

0.016 mp