Kereső

 

 

 

 

 

Szállások Horvátországban

 

Horvátországinfó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šipan - az ismeretlen sziget Dubrovnik mellett

A világszerte ismert és az évente százezrek által látogatott Dubrovniktöl nem messze találhatóak meg az Elafiti-szigetek. A szigetcsoport 13 szigetböl, köztük Šipanból , Koločepból és Lopudból áll. A szigetcsoportot 850 ember lakja. Cikkünkben az Šipant mutatjuk be.
Sipan látkép
Šipan maga 2,6 km széles, két dombszird szeli át, melyek között gyönyörü, termékeny zöldövezet rejlik. A szigetnek két híresebb öble van, melyeket a sziget kellemeshangulatú tipikus dalmát falvacskái ölelnek át. Ezekben a falucskákban, a nyári éjszakákon érdemes betérni a helyi éttermekbe, fogadókba. Mindenképpen megéri.
A szigeten, Šipanska Lukában egy hotel található meg a Hotel Sipan, ahol a legtöbb e szigetet meglátogató turista száll meg.
 

Látnivalók

 
Az említett öblökön és konobákon kívül érdemes megnézni a szigeten található korahorvát Szent István templomot, Sudurdon a Szentlélek- katedrálist és  a számos fogadalmi kápolnát, melyeket a hajósok építettek. Èrdemes megnézni a Stjepovic-Skocibuha család reneszánsz kastélyát és a 16.században épült Pakljena - tornyot.
Sipan templom
 

Miért érdemes ellátogatni ide?

 
A sziget lakosai megörizték azt az életmódot melyet öseik évszázadokon keresztül üztek, lakosainak nagyrésze még mindig a többszáz éves halász- hagyományoknak megfelelöen halászik. 
A Šipan-sziget  adottságainak köszönhetöen kiváló kirándulóhely azok számára, akik az érintetlen természetet kívánják élvezni.
Sipan eröd
 

Hogy jutok el Šipanra?

 
Komppal Suduradba illetve Šipanska Lukába lehet eljutni Dubrovnikból, melyek a szomszéd szigeteket, Lopudot és Koločepet érinti. A Jadrolinija kompjai csak Suduradba hajóznak be:
  • Dubrovnik - Kolocep - Lopud - Sudurad (Sipan)
  • Dubrovnik - Lopud - Sudurad (Sipan)
A Katamarán vonal hajóival is eljuthatunk ide, igaz itt autó szállítása nem lehetséges:
  • Dubrovnik - Luka Sipanska - Sobra (Mljet)-Polace (Mljet)- Korcula -Ubli(Lastovo)

Sipan kikötö

Šipan - az ismeretlen sziget Dubrovnik mellett hozzászólásai

Szólj hozzá

0.027 mp