Kereső

 

 

 

 

 

Szállások Horvátországban

 

Horvátországinfó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brseč- Kvarner-öböl

Brseč falu 20 km-re helyezkedik el Opatijától délre, a Kvarner-öböl tulajdonképpeni határán. A falut a középkorból megmaradt utcaszerkezete, illetve a faluközpontja, mely egy sziklára épült fel, teszi egyedülállóvá. Brsečböl kitünö kilátás nyílik a Cres- szigetre és a teljes Kvarner-öbölre. Különösképpen azoknak ajánlandó hely, akik nyaralásuk során a csendet illetve a középkori romantikát helyezik elönybe. A kavicsos-sziklás strandja, melyet a gyerekek kiváltképp kedvelnek, 1km-re található meg, gyalog 10-15 perc alatt elérhetö.

 


Nagyobb térképre váltás

 
Történelem
 
Brseč már a 6-ik század óta lakott település, melyet föleg halászok laktak. A középkor során Szent György templom köré, a sziklás tengerparton egy vár épült, mellyel a falu lakosait kivánták megvédeni a tengeri kalózoktól és az egyéb betolakodóktól. Az akkoriban épült épületek közül sok máig is megmaradt, és még ma is látható.
A falu leghíresebb szülöttje a horvát író Eugen Kumičić (1850-1904): Kumičić könyveivel, melyek közül a "Zrínyi–Frangepán összeesküvés" és az "Elámult násznép" a leghíresebbek, illetve a politikai tevékenységével vált híressé.
 
Látnivalók
 
A falu leghíresebb látnivalója a Szent György templom, mely a 15. században épült illetve a híers olivaolajmalom a Toš.
A környék kiváló kirándulóhelyeket rejt: vándorlóknak a Sisol-csúcs megmászása ajánlott, ezenfelül rendkívül sok kirándulást tehetünk az Isztria-félszigeten.
 
Ajánlott túraútvonalak
 
1.) Brsečböl Martina felé haladva érhetjük el a híres Prodol vándorútvonalat. Innentöl egy sziklás út vár minket, melynek végén a kilátás az Isztria-félszigetre illetve a Kvarner-öbölre kárpótol minket.
2.) A falu déli végétöl egy sziklás út vezet Sisol felé. Grabovát (kb. 30 perc séta) illetve Pluzunit ( Grabovától 10 percre) érintve a karsztos hegygerincen haladva érhetjük hel a vándorok által ismert Sisol-Ucka vándorútvonalat. Innen a Brgud, Vormaj és Vojak csúcsokhoz mászhatunk fel. A kilátás a csúcsokról fáradalmank miatt mindenképpen kárpótolni fog.
 
 
 
 
 

Brseč- Kvarner-öböl hozzászólásai

Szólj hozzá

0.02 mp