Kereső

 

 

 

 

 

Szállások Horvátországban

 

Horvátországinfó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betekintés Poreč városába

Az Isztriai-félsziget egyik legnépszerűbb turista városa a mindössze 17-18 ezer lakossal büszkélkedő Poreč. Horvátország egyik legnyugatabbi részén fekszik, közel a szlovén határhoz. A várost száz másiktól megkülönbözteti, hogy a tengerbe benyúló pár száz méteres félszigetre épült az óvárosi rész, mely igazi mediterrán jellegű és már a római korban is lakott volt. Poreč óvárosa önmagában igazi látványosság, mind a mai napig betölti a múlt szelleme. Az utcahálózat még a római időkből származik, mind a mai napig fenntartják, ettől olyan magával ragadó az egész. Velence városa csak pár órára van és a Plitvicei nemzeti park is 3 órás út Porečtől, ráadásulszervezett utakkal várnak minket.

Poreč nem véletlenül a helyi turizmus egyik kulturális központja. Elég csak végigsétálni a pici óvároson, olyan látnivalók tárulkoznak elénk, mint a Cardo és a Decamanus, az Euphrasius Bazilika-komplexus. Sétáljunk el a Marafor tér és a poreči torony mellett, miközben a körülvevő épületek különleges építészeti sajátosságait csodálhatjuk. Ott van még a Poreči Helytörténeti múzeum, a római műemlékek, melyek több ezer éve gazdagítják Porec városát.

Poreč igazi üdülőváros is egyben a horvátországi apartmanok legjobbjaival, 22 uniós stranddal, éjszakai bárokkal, mint a Club Plava vagy a Byblos. Sportolási lehetőségekkel, egy gokart pályával, kerékpárúttal és a szokásos hajóutakkal.

Egy kis kedvcsináló: Nézzétek meg a Poreč villámutazás videónkat, mely Poreč érdekességeit, szépségét mutatja be!

Betekintés Poreč városába hozzászólásai

Szólj hozzá

0.017 mp